Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ciasto Rafaello?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak dobrać opony do roweru?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić wątróbkę z kurkami w winie?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić grzybowe kopytka?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyPotrawka z makaronem na ostro
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić smażone migdały?
Dodany: 2008-02-02 01:19:52

 Jak zrobić smażone migdały? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić smażone migdały? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Wyśmienite do chrupania. Alternatywa dla popcornu, paluszków i chipsów.

Składniki:
migdały
olej do smażenia
przyprawy wg uznania: sól, pieprz, papryka, itp.

Jak to zrobić:
Migdały trzeba obrać ze skórki. W tym celu najlepiej je sparzyć wrzątkiem i odstawić na kilka minut, by łatwiej się obierało. Obrane i oczyszczone migdały wytrzeć do sucha.
Rozgrzać olej na patelni. Oleju nie powinno być zbyt dużo, tylko tyle aby migdały nie przypaliły się. Na gorący olej wrzucić oczyszczone i suche migdały i usmażyć je na złoty kolor. Następnie przełożyć na papierowy ręcznik, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Doprawić do smaku wg upodobania używając soli, pieprzu lub innych ziół.


Jak podawać:
Smażone migdały najlepiej smakują na ciepło i gdy są dobrze doprawione ostrymi przyprawami.


Temat obejrzany 11359 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl