Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- Ciasta i torty
\- Desery
\- Inne
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
Teraz trzeci wybrany produkt z działu OUTLET dostaniesz ZA DARMO! Świętuj z nami urodziny ZebrasBOX!
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zmienić oponę w rowerze?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kopiec kreta?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić bitą śmietanę?
Dodany: 2008-04-24 20:10:03

 Jak zrobić bitą śmietanę? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić bitą śmietanę? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Bita śmietana może posłużyć do dekoracji wypieków lub jako masa np. w torcie, a w połączeniu z owocami i lodami to świetny deser. Jak zrobić bitą śmietanę?
Potrzebne składniki:
- 400ml śmietany 30% lub 36%,
- 2-3 płaskie łyżki cukru zwykłego lub cukru pudru,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego lub kilka kropel aromatu waniliowego,
- ½ łyżeczki soku z cytryny.

Śmietanę trzeba mocno schłodzić w lodówce, dobrze byłoby chłodzić też miskę (najlepiej metalową), w której będziemy śmietanę ubijać. Schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i zaczynamy ubijać rózgą lub miksować mikserem. Kiedy śmietana trochę zgęstnieje, dodajemy pozostałe składniki czyli cukier lub cukier puder, cukier waniliowy i sok z cytryny. Ubijamy śmietanę na sztywno, czyli tak, aby nie wypadła z miski kiedy przekręcimy ją do góry nogami.

Śmietana jest gotowa, podajemy od razu po przygotowaniu lub wstawiamy do lodówki jeśli ma być podana później. Bita śmietana wychodzi puszysta i pyszna. Jeśli uważasz, że jest za mało lub zbyt słodka to po prostu zmień ilość cukru.

Temat obejrzany 233158 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


KOMENTARZE tego tematu:      [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisysmietana    
Edytowany: 2012-08-18 07:54:33
chyba nigdy nie wyjdzie mi ta śmietana
Autor: Gość    
    [ edytuj powyższy komentarz ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl