Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- Ciasta i torty
\- Desery
\- Inne
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisySłodka Kotka
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić prostą zabawkę dla psa?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić poidło dla ptaków?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak rozpoznać tonącego?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić solankę?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić sos czekoladowy?
Dodany: 2008-03-07 23:52:35

Sos ten można stosować jako polewę do ciast lub lodów. Świetnie nadaje się do maczania w nim różnych owoców (winogrona, truskawek, wiśni), kruchych ciastek, wafelków, itp.


Składniki:
tabliczka gorzkiej czekolady
1,5 – 2 szklanki mleka zagęszczonego
2 szklanki cukru
¼ kostki margaryny
szczypta wanilii oraz soli

Jak to zrobić:
W garnku na małym ogniu rozpuścić czekoladę razem z margaryną (margarynę można zastąpić masłem). Kiedy się roztopią dodać cukier i szczyptę soli, po czym wszystko dobrze wymieszać. Następnie dodać mleko zagęszczone i delikatnie zwiększyć gaz pod garnkiem. Całość zagotować, a gdy zacznie wrzeć, ściągnąć garnek z ognia i dodać wanilię.
Tak przygotowany sos należy ochłodzić w lodówce (ale, uwaga, by nie wkładać gorącego garnka do lodówki) i poczekać aż zgęstnieje.



Temat obejrzany 8630 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl