Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- Ciasta i torty
\- Desery
\- Inne
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak się bawić w Halloween?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić krówki?
Dodany: 2014-06-07 07:02:24

 Jak zrobić krówki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić krówki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Krówki to cukierki i każdy o tym wie. Jednakże nie każdy wie, że niezwykle prosto da się je zrobić samemu! Potrzeba do tego jedynie trzech składników i wolnej godzinki. Dlatego nie ma co zwlekać i najlepiej od razu założyć własną hodowlę krówek.

Składniki
- szklanka śmietany 30%
- szklanka cukru
- 50 g masła

Przepis
Co tu dużo gadać? Po prostu wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy na małym ogniu, często mieszając. Jako opcję smakową można dodać łyżeczkę cukru waniliowego. Wkrótce składniki połączą się ze sobą i masa nabierze brązowego koloru. Czas gotowania zależy od tego, jakiego rodzaju krówki lubimy. Im krócej tym będą się bardziej ciągnęły, a im dłużej tym będą bardziej kruche. Najlepiej sprawdzać konsystencję nakładając, w czasie gotowania, odrobinę masy, na przykład, na talerzyk i wkładać go do lodówki. Po chwili masa zastygnie i będziemy widzieli, czy krówka się ciągnie, czy też jest już krucha. Wedle upodobań kończymy gotowanie.

Foremkę, może to być talerz, forma do ciasta lub inny pojemnik, wyścielamy folią spożywczą albo papierem do pieczenia, przelewamy do niej lekko wystudzoną masę i wkładamy do lodówki, aby stężała. Po kilkudziesięciu minutach (w zależności od grubości masy) wyjmujemy całość z foremki i kroimy na cukierki.

Temat obejrzany 1724 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


KOMENTARZE tego tematu:      [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisycukierek słodki    
Edytowany: 2016-01-22 09:51:14
Bardzo lubię te cukierki a szczególnie te jakie są miękkawe jak karmelek. Bywa że i mam czasami chęć na te bardziej chrupiące i łamliwe. Super sprawdzają się one do pracy, dają dużo energii dzięki cukrom, tylko nie mogą być trzymane w cieple. Dziękuję za przepis na ich zrobienie, na pewno ten też wypróbuję. Obecnie robiłam już kilka w ten sposób http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-slodycze-krowki/ też są niezłe ale wypróbuje teraz przepis z tej strony, wydaje się bardzo ciekawy i mogą być jeszcze smaczniejsze, dziękuję za niego.
Autor: Gość    
    [ edytuj powyższy komentarz ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl