Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- Ciasta i torty
\- Desery
\- Inne
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić buche de Noel?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak nie podjadać wieczorem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak oglądać zablokowane filmy na Youtube?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić pinacoladę?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić naleśniki z czekoladą, bananami i bitą śmietaną?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić blok czekoladowy?
Dodany: 2013-08-08 08:14:12

 Jak zrobić blok czekoladowy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić blok czekoladowy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Blok czekoladowy, a właściwie czekoladopodobny, młodszej części społeczeństwa raczej z niczym kojarzyć się nie będzie. Natomiast starsi wiekiem od razu poczują w ustach smak rodem z PRL-u. Może i ten smakołyk nie należy do potraw bogatych w witaminy i minerały, jednakże już dla samego wspomnienia dzieciństwa warto go sobie przygotować. Z pewnością zasmakuje nawet dzisiejszej młodzieży.

Składniki
- 200 g masła
- 400 g mleka w proszku
- szklanka cukru
- 0,5 szklanki wody
- 300 g herbatników
- 3 duże łyżki kakao

Przepis
W rondelku roztapiamy masło. Zmniejszamy gaz na minimalny i, cały czas mieszając, dodajemy do niego wodę, cukier oraz kakao. Kiedy tylko wszystkie składniki połączą się ze sobą, wyłączamy palnik. Bierzemy mikser i miksując masę, stopniowo dodajemy do niej mleko w proszku. Na koniec kruszymy herbatniki na mniejsze kawałki – takie na rozmiar monety pięćdziesięciogroszowej, i mieszamy je z masą za pomocą łyżki. Gotową masę przekładamy do foremki i umieszczamy w lodówce. Po stężeniu (około 3 godziny) blok będzie gotowy do jedzenia.

Do masy można też dodać inne, ulubione bakalie, a foremkę wyścielić folią spożywczą lub papierem do pieczenia, aby łatwiej dało się wyciągnąć stwardniały wyrób czekoladopodobny.

Temat obejrzany 2906 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl