Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- Ciasta i torty
\- Desery
\- Inne
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić mini rogaliki z nadzieniem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić domowe jagodzianki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić krówki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić dżem z gruszek?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić blok czekoladowy?
[ Dodaj nowy temat do tego działu ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić mini rogaliki z nadzieniem?
Dodany: 2014-10-31 06:56:47  w temacie - 1 komentarzy
 Jak zrobić mini rogaliki z nadzieniem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić mini rogaliki z nadzieniem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Prezentujemy przepis na pyszne i ładnie wyglądające rogaliki z nadzieniem. Dzięki nim udekorujesz każdy bankietowy stół, urozmaicisz rodzinne spotkanie, czy chociażby zyskasz świetny dodatek do kawy. Składniki - 1 kg mąki - 200 g masła lub margaryny - 400 ml, czyli około 1,5 szklanki, śmietany (12 lub 18%) - 0,5 szklanki cukru -3/4 kostki drożdży, czyli około 75 g - 16 g cukru waniliowego - nadzienie (marmolada, dżem, nutella) Przepis Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy do niej śmietanę, cukier, cukier waniliowy, margarynę o temperaturze pokojowej i kruszymy drożdże. Całość mieszamy do połączenia się wszystkich składników.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić domowe jagodzianki?
Dodany: 2014-06-27 07:01:52
 Jak zrobić domowe jagodzianki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić domowe jagodzianki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Sezon na jagody właśnie się rozpoczął. Trzeba z niego korzystać póki tylko można, gdyż owoce te są bardzo zdrowe – regulują pracę jelit, poprawiają wzrok oraz zawierają wiele witamin i minerałów. Dlatego w wolnej chwili warto wybrać się na zdrowotny spacer do lasu, zabrać ze sobą litrowy słoik i nazbierać trochę tych czarnych borówek. W domu zrobimy z nich masę pysznych dań i deserów, a jednym z nich na pewno będą jagodzianki! I właśnie na te bułeczki znajdziesz tutaj przepis.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić krówki?
Dodany: 2014-06-07 07:02:24  w temacie - 1 komentarzy
 Jak zrobić krówki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić krówki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Krówki to cukierki i każdy o tym wie. Jednakże nie każdy wie, że niezwykle prosto da się je zrobić samemu! Potrzeba do tego jedynie trzech składników i wolnej godzinki. Dlatego nie ma co zwlekać i najlepiej od razu założyć własną hodowlę krówek. Składniki - szklanka śmietany 30% - szklanka cukru - 50 g masła Przepis Co tu dużo gadać? Po prostu wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy na małym ogniu, często mieszając.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić dżem z gruszek?
Dodany: 2013-11-01 05:38:16
 Jak zrobić dżem z gruszek? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić dżem z gruszek? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Tym razem zachęcamy do przygotowania własnego, domowego dżemu z gruszek. Taki dżem ma tę przewagę nad sklepowymi, że w trakcie jego robienia sami możemy dopasować smak pod własne gusta, a przy tym będzie on pozbawiony różnych szkodliwych konserwantów i ulepszaczy. Doprawdy wystarczy jednorazowo spędzić w kuchni 3 godziny, aby później, w trakcie zimowych dni, móc cieszyć swój żołądek pyszną i przypominającą lato, konfiturą – czyż nie warto? Składniki: (na około 4 słoiczki półlitrowe) - 2,5 kg gruszek - 250 g cukru - 15 g cukru waniliowego - 2 cytryny - łyżka imbiru Przepis Gruszki dobrze płuczemy i wycinamy z nich gniazda nasienne oraz ewentualne parchy na skórce. Nie trzeba ich obierać, ale jeśli to zrobisz, to konfitura będzie „oporniejsza” na przypalenie, co może mieć duże znaczenie dla niezbyt zaawansowanych kucharzy.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić blok czekoladowy?
Dodany: 2013-08-08 08:14:12
 Jak zrobić blok czekoladowy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić blok czekoladowy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Blok czekoladowy, a właściwie czekoladopodobny, młodszej części społeczeństwa raczej z niczym kojarzyć się nie będzie. Natomiast starsi wiekiem od razu poczują w ustach smak rodem z PRL-u. Może i ten smakołyk nie należy do potraw bogatych w witaminy i minerały, jednakże już dla samego wspomnienia dzieciństwa warto go sobie przygotować. Z pewnością zasmakuje nawet dzisiejszej młodzieży.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ciasteczka pieguski?
Dodany: 2012-05-11 08:26:20  w temacie - 2 komentarzy
 Jak zrobić ciasteczka pieguski? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić ciasteczka pieguski? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Zrób sobie w domu pieguski! Te ciasteczka robi się bardzo szybko i łatwo, a do tego smakują tak jak kupne. Jest z nimi tylko jeden kłopot – za szybko się kończą. Składniki na około 30 sztuk - 100g cukru - 125g masła - 350g mąki - jajko - 3 łyżki mleka - łyżeczka proszku do pieczenia - dodatki (np. rodzynki, kawałki czekolady, orzechy, kandyzowane owoce itp.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić drożdżowe bułeczki z nadzieniem?
Dodany: 2012-04-11 07:59:04
 Jak zrobić drożdżowe bułeczki z nadzieniem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić drożdżowe bułeczki z nadzieniem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Przepis na pyszne bułeczki z nadzieniem. Z podanych składników powstaną około 23 sztuki. Składniki na ciasto - 1kg mąki. - 10dag świeżych drożdży - szklanka cukru.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić świąteczne pierniczki?
Dodany: 2011-12-15 08:27:47
 Jak zrobić świąteczne pierniczki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić świąteczne pierniczki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Na pewno znajdzie się wiele osób, które na samo wspomnienie o świętach Bożego Narodzenia od razu w myślach czują ten charakterystyczny zapach pierniczków własnej roboty. Nie inaczej jest ze mną i dlatego postanowiłem dodać tutaj mój przepis na wspomniane ciasteczka. Składniki - 0,5kg mąki - 30dkg miodu - 20dkg cukru pudru - 4dkg margaryny - 2 jajka - 1dkg sody oczyszczonej - opakowanie przyprawy do piernika (10-15g) Ciasteczka Przepis jest banalnie prosty. Wystarczy wszystkie składniki dokładnie wymieszać (margarynę dobrze jest roztopić, jednak do ciasta nie możemy dodać jej gorącej, bo zetnie jajka).
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak podpalić kostkę cukru?
Dodany: 2009-03-19 13:56:16
Ale właściwie, po co podpalać cukier? Ano po to, żeby położyć go potem na lody. Z kolei te, gdy zapłoną żywym ogniem, będą wyglądać bardzo efektownie i na pewno wzbudzą zainteresowanie znajomych. A więc do dzieła! Co potrzeba Cukier w kostkach, czyli tak zwana „bombonierka dla teściowej:)” jest lepszy od sypkiego, gdyż możemy z niego zrobić ciekawą kompozycje na wierzchu lodów, łatwiej będzie go nam podpalić i kostkę zawsze możemy ściągnąć i odłożyć na bok, aby lody nie były za słodkie. Zwykłego cukry raczej nie zapalimy, dlatego potrzebujemy jednego z dwóch najpowszechniejszych składników – spirytus lub popiół z papierosa.
Temat założony przez: link    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak wykorzystać przejrzałe banany?
Dodany: 2009-02-19 15:52:08
Przejrzałe banany są bardzo słodkie, ale szkoda je wyrzucać, można z nich zrobić mrożone puree. Potrzebne będą: - przejrzałe banany, - sok z cytryny (na 2 banany ok. 1 łyżeczka soku), - mikser, - pudełeczka po lodach lub jogurtach. Zbyt dojrzałe banany obieramy ze skórek, kroimy na kawałki i wkładamy do miksera.
Temat założony przez: enka    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić bitą śmietanę?
Dodany: 2008-04-24 20:10:03  w temacie - 2 komentarzy
 Jak zrobić bitą śmietanę? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić bitą śmietanę? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Bita śmietana może posłużyć do dekoracji wypieków lub jako masa np. w torcie, a w połączeniu z owocami i lodami to świetny deser. Jak zrobić bitą śmietanę? Potrzebne składniki: - 400ml śmietany 30% lub 36%, - 2-3 płaskie łyżki cukru zwykłego lub cukru pudru, - 1 łyżeczka cukru waniliowego lub kilka kropel aromatu waniliowego, - ½ łyżeczki soku z cytryny. Śmietanę trzeba mocno schłodzić w lodówce, dobrze byłoby chłodzić też miskę (najlepiej metalową), w której będziemy śmietanę ubijać.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić sos czekoladowy?
Dodany: 2008-03-07 23:52:35
Sos ten można stosować jako polewę do ciast lub lodów. Świetnie nadaje się do maczania w nim różnych owoców (winogrona, truskawek, wiśni), kruchych ciastek, wafelków, itp. Składniki: tabliczka gorzkiej czekolady 1,5 – 2 szklanki mleka zagęszczonego 2 szklanki cukru ¼ kostki margaryny szczypta wanilii oraz soli Jak to zrobić: W garnku na małym ogniu rozpuścić czekoladę razem z margaryną (margarynę można zastąpić masłem). Kiedy się roztopią dodać cukier i szczyptę soli, po czym wszystko dobrze wymieszać.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić oszronione owoce?
Dodany: 2008-02-24 01:08:11
Jest to świetny sposób na dekorację stołu, którą można ze smakiem zjeść. Owoce przygotowane wg tego przepisu wyglądają jak świeżo wyciągnięte z zaspy śnieżnej lub jakby przez tydzień leżały w zamrażalniku. A oto przepis: Składniki owce – winogrona, śliwki, mandarynki, jabłka, czereśnie, gruszki, itp. wg uznania białko z 3-5 jajek cukier drobno mielony lub puder Jak to zrobic? Owoce umyć, wytrzeć do sucha (mandarynki obrać ze skórki) i wsadzić do lodówki.
[ Dodaj nowy temat do tego działu ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl