Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- Ciasta i torty
\- Desery
\- Inne
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
Zobacz rewelacyjną najnowszą letnią kolekcję z RABATEM dla NOWEGO KLIENTA!
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak się bawić w Halloween?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić tyczkę do zrywania owoców?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ocet jabłkowy?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić bananowe placki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić placek jabłkowo-cynamonowy?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić racuchy z jabłkami?
Dodany: 2008-01-18 20:15:35

 Jak zrobić racuchy z jabłkami? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić racuchy z jabłkami? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Potrzebne składniki:
- 3 jabłka (lekko kwaśne),
- 3 łyżki oleju,
- 2 jajka,
- 4 płaskie łyżki cukru,
- 12 płaskich łyżek mąki,
- 5 łyżek mleka,
- szczypta soli.

Wykonanie:
Jabłka obrać i oddzielając gniazda nasienne pokroić owoce na cienkie plasterki (jabłka można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Oddzielić żółtka od białek. Z białek z dodatkiem soli ubić pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać mleko, mąkę, pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać. Dodać jabłka i znowu ostrożnie wymieszać. Nakładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Jedna łyżka = jeden placuszek. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Żeby racuchy się nie przypalały, co jakiś czas dolać na patelnię oleju.
Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można je podawać same lub np.: z lodami waniliowymi (placuszki powinny być ciepłe, żeby lody się lekko roztopiły) albo z syropem klonowym.

Temat obejrzany 40904 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl