Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- Ciasta i torty
\- Desery
\- Inne
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić buche de Noel?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ciasto Rafaello?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić placek po węgiersku?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ciasto z owocami, kruszonką i pianą z ubitych jajek?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić papieską kremówkę?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ciasto marchewkowe?
Dodany: 2008-01-04 21:15:33

 Jak zrobić ciasto marchewkowe? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić ciasto marchewkowe? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Ciasto marchewkowe.

Ciasto robi się bardzo łatwo. Jedynym zajęciem, które zajmie trochę czasu będzie starcie marchewki. Można też użyć wiórków marchewkowych, które zostaną po wyciśnięciu soku w sokowirówce.



Potrzebne składniki (przepis na małą blachę):
- 3 szklanki obranej, startej marchewki,
- 2 szklanki mąki,
- 1 szklanka cukru,
- około 150 dag miękkiego masła,
- 2 jajka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- kilka kropel aromatu waniliowego,
- tłuszcz i bułka tarta (do posmarowania i wysypania blachy).


Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach, można też zwielić ją w maszynce do mięsa. Wycisnąć z niej sok. Do odmierzonej ilości wiórków marchewkowych dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon. Składniki wymieszać. Następnie dodać masło, jajka i aromat waniliowy. Ciasto ponownie wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą. Przełożyć masę do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą blachy. Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC.

Smak ciasta możemy dowolnie modyfikować dodając różne dodatki np.:
- przyprawa do piernika (babka będzie miała posmak prawdziwego piernika – ciasto na zdjęciu),
- posiekane orzechy włoskie lub laskowe,
- wiórki kokosowe,
- kawałki mlecznej czekolady (może być też starta na grubej tarce),
- bakalie,
- itp.

Temat obejrzany 5626 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl