Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- Wina, nalewki i drinki
\- Wysokoprocentowe
\- Inne
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak pić alkohol w miejscu publicznym i nie dostać mandatu?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić rakietę z zakrętki od wódki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak szybko schłodzić piwo i inne napoje w gorące dni?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić nalewkę piwną?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić napój piwny?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić „porterówkę”?
Dodany: 2008-01-05 11:50:04

 Jak zrobić „porterówkę”? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić „porterówkę”? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Porterówka - prosty przepis.
W łatwy sposób uzyskamy wódkę o nowym, ciekawym smaku i aromacie.

Potrzebne składniki:
- 4 x 0,5l piwa „porter”,
- 1 l spirytusu,
- 3/4 kg cukru,
- 1 opakowanie cukru waniliowego.

W podgrzanym letnim piwie (nie zagotować!) rozpuścić cukier i cukier waniliowy. Po ostygnięciu dodać spirytus i dokładnie rozmieszać. Rozlać do butelek i odstawić na co najmniej trzy dni, żeby wódka nabrał odpowiedniego smaku (im dłużej będzie stała, tym będzie lepsza).

Temat założony przez: olga    
Temat obejrzany 28919 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl