Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
Teraz trzeci wybrany produkt z działu OUTLET dostaniesz ZA DARMO! Świętuj z nami urodziny ZebrasBOX!
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić domowy makaron?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić pyzy z mięsem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić makiełki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak wybrać znicze na groby bliskich?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić lane kluski?
Dodany: 2009-03-15 12:59:30

Składniki:
- kość na zupę.
- włoszczyzna.
- dwa jajka.
- mąka.
- sól.

Gotowanie
Z kości i włoszczyzny gotujemy bulion (Jak zrobić rosół?). Odlewamy trochę czystego, czyli bez marchewki itp., rosołu do małego garnka. Następnie do miseczki wbijamy dwa całe jajka. Dodajemy do nich trochę soli i mąki. Nie ma jakichś określonych proporcji mąki – wsypujemy ją do czasu uzyskania bardzo gęstej konsystencji. Całość dokładnie mieszamy trzepaczką, aby nie pozostały grudki. Kolejny krok to podgrzanie czystego rosołu. Bulion musi prawie się gotować.

Do małej miseczki wlewamy trochę zimnej wody. W niej będziemy maczać łyżkę, którą będziemy nakładać kluski na wodę, po to, aby masa do niej nie przywierała. Teraz już prosta droga do uzyskania klusek – na niemal wrzący rosołek nakładamy powoli po łyżce masy, po każdej porcji maczamy łyżkę w wodzie. Na początku kluski mogą się rozpadać na drobne części, jednak jeśli chcemy, żeby były większe to wystarczy chwilkę poczekać, wtedy te drobne wypłyną na wierzch i na nie nakładamy kolejną dawkę masy – ona zwiąże je w całość.

Należy co jakiś czas zamieszać zupę, by masa, która spadła na dno garnka nie przywarła do niego.

Temat założony przez: link    
Temat obejrzany 16997 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl