Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
Teraz trzeci wybrany produkt z działu OUTLET dostaniesz ZA DARMO! Świętuj z nami urodziny ZebrasBOX!
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kompot z truskawek?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić bananowe placki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zupę z pałki wodnej?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zupę z pokrzywy?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić pyzy z mięsem?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić placki ziemniaczane?
Dodany: 2008-01-12 22:44:05

Składniki
- 1,5kg ziemniaków
- jajko
- 3 łyżki mąki
- ząbek czosnku
- szczypiorek
- koperek
- pieprz, sól, oliwa do smażenia


Robimy placki
Zabieramy się do roboty. Na początek ścieramy na drobnej tarce ziemniaki, oczywiście, uprzednio obrane i umyte;). Do startych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, drobno posiekany czosnek, i poszatkowane szczypiorek i koperek. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku i dokładnie wszystko mieszamy. Jeśli ziemniaki puszczą dużo wody to jej nadmiar zbieramy łyżką. Następny krok to podgrzanie na patelni oleju. Gdy już wszystko zrobiliśmy to niewielką chochelką formujemy małe placki na patelni i smażymy z obu stron. Ściągając je z patelni możemy je układać na papierowych ręcznikach, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Takie placuszki dobre są zarówno na ciepło jak i na zimo.

Temat obejrzany 74294 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl