Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić paszteciki z grzybami i kapustą?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kiszoną kapustę?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić surówkę z modrej kapusty?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić sałatkę z kapusty, ogórków i papryki na zimę?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić łazanki z młodej kapusty?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kiełbasę z kapustą kiszoną i piwem?
Dodany: 2014-11-30 08:04:22

 Jak zrobić kiełbasę z kapustą kiszoną i piwem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić kiełbasę z kapustą kiszoną i piwem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Poplątanie z pomieszaniem – tak można nazwać tę potrawę. Bo choć składa się z pięciu głównych składników, to jednak każdy z nich zdaje się nie pasować do drugiego. Tymczasem zmieszane razem dają bardzo smaczne danie, które zachwyci niejeden żołądek. Naprawdę warto spróbować!

Składniki
- 500 g kapusty kiszonej
- 300 g kiełbasy
- 1,5 jabłka
- 250 ml piwa jabłkowego lub cydru
- musztarda
- łyżeczka oleju

Przepis
Jabłka, wraz ze skórką, kroimy na małe cząstki. Przekładamy je na patelnie, dodajemy olej i podsmażamy przez 5 minut. Na minutę przed końcem smażenia wlewamy piwo jabłkowe.

Kapustę odcedzamy i w razie potrzeby kroimy, by się tak nie ciągnęła.Warto skorzystać z własnoręcznie zrobionej kapusty kiszonej. Dodajemy ją do piwa z jabłkami i gotujemy, aż większa część płynu odparuje. W międzyczasie kroimy kiełbasę wzdłuż na pół i w poprzek na około pięciocentymetrowe kawałki. Układamy je na suchej patelni (cięciem do dołu) i pieczemy do zagrzania i zarumienienia.

Gotową kapustę przekładamy na talerze, na wierzchu układamy kiełbaski i stawiamy sporego keksa musztardy. Spożywamy na ciepło.

Jak widać, przepis jest niezwykle prosty i na każdą kieszeń. A za to smakiem dorównuje najwykwintniejszym daniom.

Temat obejrzany 1064 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl