Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić paszteciki z grzybami i kapustą?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić choinkę z makaronu?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kiełbasę z kapustą kiszoną i piwem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kiszoną kapustę?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić surówkę z modrej kapusty?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić łazanki z młodej kapusty?
Dodany: 2014-09-01 06:01:32

 Jak zrobić łazanki z młodej kapusty? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić łazanki z młodej kapusty? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Wiadomo – nie ma nic zdrowszego niż nieprzetworzone dary natury. Dlatego też zachęcając do korzystania z każdego rodzaju zieleniny, tym razem podpowiadamy jak przygotować łazanki z młodej kapusty.

Składniki


- główka lub pół główki białej kapusty – tak, by wagowo wyszło około kilograma
- 500 g makaronu typu łazanki
- 2 pętka kiełbasy
- duża cebula
- sól, pieprz

Przepis


Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Cebulę kroimy w półksiężyce, kiełbasę w drobną kostkę, a kapustę szatkujemy. Kiełbasę przekładamy do rondelka i smażymy. Nie trzeba dodawać oleju, gdyż wytopi się on z mięsa. Jeśli kiełbasa jest bardzo sucha, to można dodać trochę boczku – będzie jeszcze smaczniejsze. Mięso smażymy dość długo, tak by mocno się zarumieniło, ale jeszcze nie stwardniało. Pod koniec smażenia dodajemy do niego cebulę i trzymamy na ogniu jeszcze chwilę, aż ta zmięknie. Odstawiamy na bok.

Poszatkowaną kapustę zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie powinna się zrobić miękka i nie ma sensu dłużej trzymać jej we wrzątku, aby nie wypłukać wszystkich witamin i minerałów. Odcedzamy.

Na koniec wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodając sól i pieprz do smaku lub wykładamy na talerze najpierw makaron, potem kapustę, na wierzch kiełbasę z cebulką i posypujemy solą z pieprzem.

Temat obejrzany 1245 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl