Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- Romantyczna kolacja
\- W większym gronie
\- Święta
\- Inne
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić paszteciki z grzybami i kapustą?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kiełbasę z kapustą kiszoną i piwem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kiszoną kapustę?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić mini rogaliki z nadzieniem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić surówkę z modrej kapusty?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić mieszaną sałatkę gyros?
Dodany: 2013-01-22 08:48:49

 Jak zrobić mieszaną sałatkę gyros? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić mieszaną sałatkę gyros? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Dzisiaj przepis na bardzo dobrą sałatkę, którą każdy będzie potrafił zrobić. Występuje w dwóch odmianach – mieszanej i warstwowej, i choć warstwowa ładniej się prezentuje, to mieszana wydaje się być lepsza w smaku, ponieważ wszystkie składniki dobrze się ze sobą przegryzą i będziemy pewni, że na widelec nie nabierzemy tylko samej kukurydzy lub innego składnika.

Składniki
- 2-3 piersi z kurczaka
- mała kapusta pekińska
- 4-5 sporych ogórków korniszonów
- puszka kukurydzy
- średnia papryka (najlepiej czerwona)
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- opakowanie przyprawy do gyrosa
- odrobina oleju do smażenia

Przepis
Mięso kroimy na małe kawałki i, po obtoczeniu w przyprawie do gyrosa, podsmażamy na patelni. Odstawiamy do wystygnięcia, a w międzyczasie drobno siekamy kapustę pekińską. Wsypujemy ją do miski, a następnie dodajemy do niej odcedzoną kukurydzę i pokrojone, na wielkość dużego paznokcia, paprykę i ogórki. Na koniec przekładamy do miski chłodne mięso i majonez z ketchupem. Dokładnie mieszamy i gotowe.

Sałatkę najlepiej zjeść w ciągu jednego dnia, bo im dłużej będzie stała, tym więcej wody puści kapusta. Natomiast jeżeli ułożymy wszystkie składniki warstwowo, w kolejności od dołu: mięso, cienka warstwa ketchupu, papryka, ogórki, kukurydza, majonez, kapusta, to nieco opóźnimy proces podchodzenia sokiem z kapusty.

Temat obejrzany 29578 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl