Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- Romantyczna kolacja
\- W większym gronie
\- Święta
\- Inne
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić sałatkę z kapusty, ogórków i papryki na zimę?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak przygotować pojemniki na różne produkty?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zamarynować paprykę w słoikach?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić dżem z gruszek?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić korniszony?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić rybę w occie?
Dodany: 2014-12-16 05:48:59

 Jak zrobić rybę w occie? - FOTO 1 - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić rybę w occie? - FOTO 1 - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
 Jak zrobić rybę w occie? - FOTO 2 - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić rybę w occie? - FOTO 2 - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Ryba ze słoika to danie, które z powodzeniem można położyć na wigilijnym stole. Jest niskokaloryczna, zdrowa, a przy tym bardzo smaczna i prosta do zrobienia. Przydaje się również wtedy, gdy na szybko szukamy czegoś konkretnego do jedzenia.

Składniki
- 1 kg ryby (najlepiej filetów, aby nie bawić się później z ościami; może być dorsz, mintaj, morszczuk itp.; z kilograma wyjdą mniej więcej dwa słoiki litrowe)
- 5 szklanek wody
- 1/3 szklanki octu
- mała cebula
- łyżeczka cukru
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- liść laurowy
- 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki bułki tartej
- jajko
- sól, pieprz
- olej

Przepis
Mieszamy mąkę z bułką tartą. Jajko rozbijamy do talerza, dodajemy do niego sól i pieprz według gustu, a potem mieszamy widelcem. Rybę kroimy na mniejsze kawałki. Pamiętamy, że podczas smażenie jeszcze się one zmniejszą, więc nie mogą być one zbyt małe. Patelnię przesmarowujemy odrobiną octu, by ryba nie „strzelała”, gdy będzie smażona. Rozgrzewamy na niej olej i układamy pokrojone filety, uprzednio pomaczane w jajku i obtoczone w mące z bułka. Smażymy, aż się zarumienią.

W międzyczasie robimy zalewę. Cebulę kroimy w piórka, wrzucamy ją do wody, dodajemy ocet, cukier, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy przez 10 minut. Jeżeli wolisz rybę wyrazistszą w smaku, to do zalewy możesz dodać kilka ziarenek pieprzu, ostrą papryczkę lub użyć więcej octu.

Gorącą rybę przekładamy do słoików. Zalewamy ją wrzącą zalewą i od razu zakręcamy. Po wystygnięciu wieczko powinno zostać zassane. Odkładamy słoiki w chłodne miejsce. Ryba powinna poleżeć przez przynajmniej 3 dni, zanim zechcemy ją zjeść.

Temat obejrzany 1331 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl