Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- Romantyczna kolacja
\- W większym gronie
\- Święta
\- Inne
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
Zobacz rewelacyjną najnowszą letnią kolekcję z RABATEM dla NOWEGO KLIENTA!
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić nietypowe pisanki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić jajecznicę ze szpinakiem?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić sos tatarski?
Dodany: 2008-02-26 21:48:29

Bardzo dobry sos do jajek. Często spotyka się go na różnego rodzaju bankietach czy prywatkach, jednak najlepiej się sprawdza na wielkanocnym stole. Przepis jest bardzo łatwy, a sam sos możemy zrobić w trzy minuty.

Co potrzebujemy
- półlitrowy słoiczek marynowanych grzybków.
- półlitrowy słoiczek korniszonów.
- 5 malutkich marynowanych cebulek.
- 300ml majonezu.
- sól, pieprz

Jak zrobić sos
Grzybki, ogórki i cebulki płuczemy na durszlaku. Następnie drobno je siekamy, możemy zrobić to ręcznie albo skorzystać z robota kuchennego. Proponuję użyć robota, będzie szybciej i dodatkowo ułatwi on nam dokładne wymieszanie wszystkich składników ze sobą. Jeżeli nie mamy robota to posiekane ręcznie grzyby, ogórki i cebulki mieszamy w misce z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy wszystkie składniki ze sobą. Gotowy sos powinniśmy wstawić do lodówki na jakieś dwie godziny, aby składniki się „przegryzły” ze sobą.

Najlepiej podawać z przekrojonymi na pół „jajkami na twardo”. Proporcje: łyżka stołowa sosu na połówkę jajka.

Temat obejrzany 8160 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl