Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- Romantyczna kolacja
\- W większym gronie
\- Święta
\- Inne
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyBulion warzywny
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisySłodka Kotka
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić prostą zabawkę dla psa?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić poidło dla ptaków?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak rozpoznać tonącego?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić smażony ser pleśniowy w cieście?
Dodany: 2008-04-01 13:30:11

 Jak zrobić smażony ser pleśniowy w cieście? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić smażony ser pleśniowy w cieście? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Nawet jeśli nie mamy zdolności kulinarnych możemy wyczarować elegancką potrawę. Można wybrnąć z sytuacji po prostu porcjując i ładnie układając sery pleśniowe na tacce z owocami lub sosami. Ale trudu nie powinno też sprawić przygotowanie prostej przekąski – smażonego sera pleśniowego.




Potrzebne składniki:
- ser pleśniowy (najlepiej camembert),
- 100ml wina – dodajemy takie wino jakie będziemy popijać przy jedzeniu, a więc może być czerwone lub białe, półwytrawne lub wytrawne, byleby nie było słodkie,
- 2-3 łyżki mąki pszennej,
- 1 jajko,
- olej do smażenia,
- sól.

Ser pleśniowy trzeba poporcjować na kawałki lub na grube plastry. Jajko, mąkę i wino wymieszać, aby powstało ciasto typu naleśnikowego i posolić do smaku. Kawałki sera namoczyć w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor, tak aby w środku ser był płynny. Podawać na ciepło.

Świetnie smakuje z żurawiną lub z sosem tatarskim i oczywiście z dobrym winem. Danie robi się bardzo szybko i jest naprawdę pyszne.

Można tez poeksperymentować np. z różnymi gatunkami sera lub do ciasta naleśnikowego dodać drobno posiekane orzechy.

Temat obejrzany 10270 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl