Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- Włoska
\- Azjatycka
\- Meksykańska
\- Francuska
\- Grecka
\- Inne
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić pyzy z mięsem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić moskole?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić sałatkę jarzynową?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić grzybowe kopytka?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ciapkapustę (panczkraut)?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić danie z cielęciny i ziemniaków?
Dodany: 2008-04-07 16:47:33

 Jak zrobić danie z cielęciny i ziemniaków? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić danie z cielęciny i ziemniaków? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Danie bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne, zatem zachęcam do gotowania!

Składniki:
- porcja cielęciny (może być inne soczyste mięso, drób odpada)
- ziemniaki (ilość cielęciny i ziemniaków zależy od nas samych, ważne jest, żeby ziemniaków było dwa razy więcej niż mięsa)
- szklanka białego wina
- szklanka przecieru pomidorowego
- oliwa, sól, pieprz, wegeta

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy w głębszym rondlu na oliwie. Kiedy cielęcina już się zetnie i wyparuje nadmiar wody, którą puści mięso, to do rondla wlewamy wino i całość przykrywamy. Gotujemy na małym ogniu. W międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy je na dość duże kawałki.

Po przygotowaniu ziemniaków wrzucamy je do mięsa i dalej dusimy pod przykryciem. Gdy prawie całe wino wyparuje, a ziemniaki wciąż będą niedogotowane to dolewamy trochę zwykłej wody. Podczas gotowania możemy danie doprawić do smaku solą, pieprzem i wegetą.

Gdy ziemniaki się już ugotują, do garnka wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze przez chwilę, jednak niezadługo, bo ziemniaki się rozgotują i będziemy mieli puree.

Potrawę najlepiej jeść na ciepło i bez żadnych innych dodatków.

Temat obejrzany 5234 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl