Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- Włoska
\- Azjatycka
\- Meksykańska
\- Francuska
\- Grecka
\- Inne
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak nie podjadać wieczorem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak nauczyć się szybko pisać bez patrzenia na klawiaturę?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kompot z truskawek?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zupę z pałki wodnej?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zupę z pokrzywy?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zapiekaną cukinię/bakłażana?
Dodany: 2012-09-08 08:12:04

 Jak zrobić zapiekaną cukinię/bakłażana? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić zapiekaną cukinię/bakłażana? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Składniki
- Duży bakłażan lub cukinia
- Puszka krojonych pomidorów
- Ząbek czosnku
- Bułka tarta lub jasny chleb
- Olej
- Sól, ostra papryka, bazylia

Jak zrobić
Rozpoczynamy od zrobienia sosu pomidorowego. Pomidory z puszki przekładamy do rondelka, dodajemy do nich posiekany czosnek, odrobinę soli, ostrej papryki i łyżeczkę oleju. Całość gotujemy aż pomidory się rozpadną i sos zgęstnieje, bo jeśli będzie za rzadki to potem nam spłynie z cukinii. Następnie kroimy warzywo na maksymalnie centymetrowe plastry. Jeżeli jest ono dość wąskie to radzę kroić wzdłuż lub trochę po skosie, aby kawałki były większe. Przygotowane plastry układamy na wysmarowanej olejem blasze i na każdy nakładamy sos pomidorowy i posypujemy odrobiną bułki tartej. Blachę wkładamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Po tym czasie gotowe przekąski możemy posypać świeżą bazylią lub startym serem i podajemy jeszcze ciepłe. Możemy jeść same, ale dobre są także na kanapce.

Do drugiej metody używamy chleba zamiast bułki tartej. Będziemy potrzebować samego białego środka, więc odrzucamy twardą skórkę, a to co wydłubiemy przekładamy do miseczki, w której mieszamy go razem z sosem pomidorowym. Taką pastą smarujemy bakłażana lub cukinię i wkładamy do piekarnika. Pieczemy na takich samych zasadach jak z bułką tartą.

Temat obejrzany 2704 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl