Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- Włoska
\- Azjatycka
\- Meksykańska
\- Francuska
\- Grecka
\- Inne
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zapiekaną cukinię/bakłażana?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić leczo?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zrazy wołowe?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić makaron z cukinią po włosku?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak przyrządzić cukinię nadziewaną mięsem?
Dodany: 2009-03-07 13:42:32

Składniki:
- 2-3 cukinie/kabaczki – to to samo tylko nazwa inna (wyglądem przypominają długie ogórki).
- 0,5kg mięsa mielonego.
- Włoszczyzna.
- Dwie puszki pomidorów.
- Przyprawy.

Gotowanie
Cukinie myjemy i odcinamy końcówki. Następnie kroimy je na dziesięciocentymetrowe kawałki, a z tych kawałków wybieramy środek łyżeczką lub nożem – jak komu wygodnie. Powstaje nam coś na kształt rurki. Do tych rurek upychamy mięso, które uprzednio mieszamy z przyprawami, tak, aby nie rozerwać cukinii.

Do rondla wlewamy pomidory z puszki, dodajemy trochę oliwy i chwilkę podsmażamy. Później do pomidorów dodajemy umytą i pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę i cebulkę. Resztę włoszczyzny, czyli zieleninę (natka pietruszki, liść selera i por) dodajemy dopiero, kiedy marchewka i pietruszka zaczną mięknąć. Równocześnie z zieleniną w rondlu lądują nasze kawałki cukinii nadziane mięsem.

Całość gotujemy pod przykryciem przez około pół godziny, aby mięso się ścięło. Do naszego sosu możemy dolewać wody, gdy zobaczymy, że zbyt zgęstniał i zaczyna przywierać do rondelka. Pod sam koniec przyprawiamy sos solą i ostrą papryką.

Temat założony przez: link    
Temat obejrzany 5638 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl