Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić gołąbki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić pyzy z mięsem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić moskole?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić sałatkę jarzynową?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić grzybowe kopytka?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić gołąbki ziemniaczane?
Dodany: 2012-03-26 08:18:59

 Jak zrobić gołąbki ziemniaczane? - FOTO 1 - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić gołąbki ziemniaczane? - FOTO 1 - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
 Jak zrobić gołąbki ziemniaczane? - FOTO 2 - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić gołąbki ziemniaczane? - FOTO 2 - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Składniki:
- Średnia główka białej kapusty
- 2,5kg ziemniaków
- jajko
- pół szklanki kaszy jęczmiennej
- średnia cebula
- sól, pieprz
- dwie łyżki margaryny
- można dodać ze dwie łyżki skwarków

Przepis:
Kapustę pozbawiamy wierzchnich liści i wycinamy głąba. Wrzucamy ją do garnka, w całości zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Podczas gotowania od główki będą się odrywać pojedyncze liście. Należy je odłowić, aby się nie rozgotowały. Jeśli już będziemy mieli około 15 liści to bierzemy się za zrobienie farszu. Nie wyrzucamy reszty kapusty, gdyż przyda nam się ona do wyścielenia garnka.

Ziemniaki i cebulę przecieramy na tarce o dużych oczkach (jak na placki ziemniaczane). Jeśli są bardzo wodniste to odlewamy nadmiar wody. Dodajemy do nich jajko, kaszę i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie bierzemy rondel z pokrywką i wyścielamy jego dno połową kapusty pozostałej z gotowania. Na niej będziemy układali gołąbki. Gołąbki robimy nakładając na liście kapusty farsz (co najmniej dwie łyżki) i zawijając je jak krokiety. Po ułożeniu wszystkich gołąbków przykrywamy je drugą częścią kapusty i zalewamy osolonym wrzątkiem. Do garnka dorzucamy margarynę, przykrywamy go i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 2 godziny.

Gotowe gołąbki polewamy skwarkami. Dobre są ze śmietaną.

Autor: Gość    
Temat obejrzany 4444 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl