Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić paszteciki z grzybami i kapustą?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zastąpić przewody… ołówkiem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zabezpieczyć mieszkanie przed wyjazdem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak obronić się przed agresywnym psem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić pinacoladę?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak przyrządzić kanie?
Dodany: 2008-09-22 13:36:56

 Jak przyrządzić kanie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak przyrządzić kanie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Czubajka kania zwana też sową, kanią lub parasolnikiem, grzyb bardzo smaczny, ale niestety łatwo go pomylić z muchomorem zielonawym albo z śmiertelnie trującą czubajką czerwieniejącą - odmiana bohemica.

Jeśli jesteś pewien że kania, którą znalazłeś jest jadalna, to możesz ja przyrządzić w następujący sposób.


Kania w formie panierowanego kotleta.

1. Kapelusze zebranych okazów oczyść i umyj.

2. W głębokim talerzu roztrzep trzepaczką dwa jajka (w zależności od tego ile masz kań do panierowania zmniejszasz lub zwiększasz liczbę jajek), przypraw pieprzem, solą (i ewentualnie warzywkiem) i porządnie rozmieszaj.

3. Następnie kanie namocz z każdej strony w jajku z przyprawami, a potem obtaczaj w mące lub w bułce tartej.

4. Tak przygotowane kanie smaż na patelni z rozgrzanym olejem – jak kotlety z obu stron do zrumienienia. Usmażone grzyby – kotlety są pyszne z chlebem.


Możesz też przygotować kanie, tak jak boczniaki, w cieście naleśnikowo - piwnym.

Temat obejrzany 37303 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl