Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić surówkę z modrej kapusty?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić makiełki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ciapkapustę (panczkraut)?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić gzik?
[ Dodaj nowy temat do tego działu ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić surówkę z modrej kapusty?
Dodany: 2014-10-21 07:33:23
 Jak zrobić surówkę z modrej kapusty? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić surówkę z modrej kapusty? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Surówka z modrej kapusty to jeden z ulubionych obiadowych dodatków na Górnym Śląsku. Najczęściej podaje się ją z kluskami śląskimi oraz roladą, ale świetnie smakuje także z innymi potrawami, a nawet jako samodzielne danie. Składniki - modra (czerwona) kapusta – dla czterech osób wystarczy kilogramowa główka - 10 dag boczku - mała cebula - 2 liście laurowe - 4 ziela angielskie - łyżeczka octu - łyżeczka cukru - sól - pieprz Przepis Z kapusty zdzieramy wierzchnie liście, które zazwyczaj są najbardziej brudne i zmarnowane. Główkę przecinamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie szatkujemy lub drobno kroimy.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić makiełki?
Dodany: 2012-12-19 05:59:09  w temacie - 2 komentarzy
 Jak zrobić makiełki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić makiełki? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Makiełki, to jedna z tradycyjnych potraw wigilijnych, która uznanie zyskała sobie głównie w granicach Wielkopolski. Z wyglądu jest bardzo podobna do kutii, ale to tylko pozory, ponieważ różni się od niej składnikami i samym smakiem, który nie jest tak słodki. Składniki - 300g makaronu (najlepiej świderki lub rurki, które dobrze się okleją masą) - 200g maku (można użyć także gotowej masy makowej, której nie będziemy już musieli namaczać i mielić) - 200g bakalii (według uznania np. orzechy włoskie, suszone owoce, rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa itp.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ciapkapustę (panczkraut)?
Dodany: 2012-11-09 08:24:47  w temacie - 1 komentarzy
 Jak zrobić ciapkapustę (panczkraut)? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić ciapkapustę (panczkraut)? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Ciapkapusta to danie znane głównie na Śląsku i jak sama nazwa wskazuje jest to kapusta, która przy nakładaniu robi charakterystyczne „ciap”. Smakuje całkiem nieźle, a przy tym niskim nakładem sił i funduszy możemy sobie zrobić pożywny obiad. Składniki (na cztery osoby, a i tak jeszcze trochę powinno zostać) - 800g kapusty kiszonej - 1kg ziemniaków - 300g boczku (polecam wędzony). Zamiennie można użyć kiełbasy.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić gzik?
Dodany: 2008-02-18 20:58:50
 Jak zrobić gzik? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić gzik? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Gzik, postna potrawa z Wielkopolski. Jest bardzo łatwy do przyrządzenia, tani w wykonaniu i pyszny w swej prostocie. Do wykonania nie potrzeba wielu produktów i przyrządza się go bardzo szybko. Będą nam potrzebne (dla 2 osób): biały ser półtłusty lub tłusty – ok.
Temat założony przez: pink    
[ Dodaj nowy temat do tego działu ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl