Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić prostą wędzarnię?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić hreczniaki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić domową musztardę?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić burrito?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić roladki z serem i ogórkiem?
Dodany: 2012-06-20 08:24:42

 Jak zrobić roladki z serem i ogórkiem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić roladki z serem i ogórkiem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Składniki:
- schab lub piersi kury
- ogórki korniszony
- żółty ser w plasterkach
- musztarda
- 2 jajka
- bułka tarta
- delikat do mięs lub inne przyprawy
- olej do smażenia
- wykałaczki

Jak zrobić
Mięso oporządzamy i dzielimy na porcje jak na zwykłe kotlety schabowe. Nie powinny one być ani za grube ani za małe, gdyż później trudno będzie nam je zawinąć. Ogórki i ser kroimy w paski nie dłuższe niż średnica kotleta i na tyle grube żeby dały się zawinąć w mięso i nie wylatywały. Każdego kotleta smarujemy z jednej strony musztardą i na tę samą stronę kładziemy kawałek sera i ogórka. Zwijamy mięso wzdłuż ogórka. Oczywiście musztardą do wewnątrz. Aby kotlety się nie rozpadały przed smażeniem to spinamy je wykałaczkami. Staraj się zrobić to tak, by nie przeszkadzały one później przy smażeniu.

Tak przygotowane roladki maczamy w jajkach roztrzepanych z przyprawą i następnie w bułce tartej. Smażymy w większej ilości tłuszczu najlepiej pod przykryciem, ponieważ sok z ogórka i ser mogą powodować strzelanie oleju. Obracamy roladki, by mięso dobrze się ścięło z każdej strony. Wymagają one trochę dłuższej obróbki termicznej niż zwykłe kotlety. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.

Temat obejrzany 4874 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl