Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić prostą wędzarnię?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić burrito?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić mieszaną sałatkę gyros?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić gulasz z szynki wieprzowej?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić gołąbki z papryki?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić karkówkę duszoną z cebulką?
Dodany: 2009-02-25 14:39:56

 Jak zrobić karkówkę duszoną z cebulką? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić karkówkę duszoną z cebulką? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Potrzebne składniki (na 4 osoby):
- spory kawał karkówki, taki żeby wyszły z niego co najmniej 4 kotlety o grubości ok. 1,5cm,
- 3-4 duże cebule,
- 4 ząbki czosnku,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki oleju,
- ½ szklanki wody,
- 2 liście laurowe
- 2 ziarenka ziela angielskiego,
- pieprz, przyprawa do mięs (np. delikat), ostra papryka, vegeta, majeranek, suszona natka pietruszki.

Przyrządzenie karkówki.
Mięso myjemy pod bieżącą wodą i porcjujemy na kotlety o grubości ok. 1,5cm. W głębokim, dużym rondlu umieszczamy masło, olej i wodę. Następnie układamy mięso, tak żeby przykryło cały spód. Mięso obficie posypujemy przyprawami (pieprz, przyprawa do mięs, ostra papryka, majeranek, suszona natka pietruszki), dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Następnie na przyprawionym mięsie układamy pokrojony w plasterki czosnek , a na to pokrojoną w plasterki cebulę. Cebulę posypujemy z wierzchu vegetą. Przykrywamy rondel pokrywką i wstawiamy na ogień. Kiedy woda się zagotuje, zmniejszamy ogień do minimum i całość dusimy ok. 50 minut. Na 10 minut przed końcem duszenia odkrywamy pokrywkę żeby woda mogła odparować. Karkówkę podajemy na ciepło, najlepiej z puree z ziemniaków i surówką.

Temat obejrzany 50900 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


KOMENTARZE tego tematu:      [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZrobiłem zgodnie z przepisem    
Edytowany: 2012-08-18 07:48:53
Wyszło rewelacyjnie. Tak przyrządzona karkówka jest po prostu świetna. Polecam dodać jeden listek laurowy więcej i jedno ziele angielskie oraz trzymać się zasady 1 kawałek karkówki = 1 duża cebula.
Autor: Gość    
    [ edytuj powyższy komentarz ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyWłaściwie ...    
Edytowany: 2013-01-20 18:47:30
Właściwie to jest cebula z karkówką, a nie karkówka z cebulą :))
Po zjedzeniu wątroba oszaleje z radości, a rodzina pęknie od wzdęcia.
NIE POLECAM !!
Autor: Gość    
    [ edytuj powyższy komentarz ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyKarkówka    
Edytowany: 2013-07-10 15:34:00
Bardzo dobry przepis. Dziękuję:) Pozdrawiam.
Autor: Gość    
    [ edytuj powyższy komentarz ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyzrobiłam to    
Edytowany: 2013-11-09 07:10:56
zrobiłam te pyszne danie dziś na obiad, pycha, naprawdę, nie mam żadnych zastrzeżeń, myślę, że każdy i tak przyprawia indywidualnie według swoich kubków smakowych, ale obiad, pyszny, syty, i nie muszą być wcale ziemniaczki puree, i ja wolę bez surówki, bo ten sosik z tej karkówki i cebulki jest nieziemski, nie chcę go tracić :)
Autor: Gość    
    [ edytuj powyższy komentarz ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl