Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić domek dla nietoperzy?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić domek dla trzmieli?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ogrodowy domek dla jeża?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zbudować budkę lęgową (domek) dla ptaków?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić udka pieczone w rękawie?
Dodany: 2008-05-01 19:51:32

 Jak zrobić udka pieczone w rękawie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić udka pieczone w rękawie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Rękaw do pieczenia jest bardzo wygodny – nie trzeba doglądać mięsa czy ryby i podlewać co chwilę tłuszczem, bo piecze się równomiernie. Upieczone mięso jest rumiane, kruche i bardzo soczyste. Zamknięte w takim foliowym piekarniku z przyprawami wychodzi wyjątkowo aromatyczne. Rękawy do pieczenia dostępne są niemal w każdym markecie czy sklepie spożywczym.

Jak zrobić udka pieczone w rękawie?

Potrzebne składniki (na 4 osoby):

- 4 udka z kurczaka,
- 4 łyżki masła,
- 2 ząbki czosnku,
- pieprz, papryka ostra, przyprawa do mięsa np. delikat,
- rękaw do pieczenia.

Udka z kurczaka myjemy i nacieramy dokładnie przyprawami: delikatem, pieprzem i papryką. W głębokim żaroodpornym rondlu umieszczamy odcięty kawałek folii na rękaw, jeden koniec rękawa spinamy klipsem. Na spodzie folii delikatnie rozsmarowujemy 2 łyżki masła, a na masło rozrzucamy czosnek pocięty w plasterki. Teraz w rękawie układamy udka i na każde udko kładziemy ok. pół łyżki masła. Zamykamy drugi koniec rękawa klipsem, udka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 1 godzinę i 15 minut. Po tym czasie wyciągamy rondel z piekarnika, rozcinamy rękaw i upieczone udka można już podawać np. z młodymi ziemniakami i zieloną sałatą.

Temat obejrzany 66024 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl