Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić grzybowe kopytka?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić boczniaki w cieście naleśnikowo - piwnym?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić sos grzybowy?
Dodany: 2008-03-16 22:05:24

 Jak zrobić sos grzybowy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić sos grzybowy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Sos grzybowy najsmaczniejszy jest zrobiony ze świeżych grzybów. Jedni wolą sos borowikowy, inni z grzybów mieszanych, mi osobiście najbardziej smakuje z opieniek. Nie ma to znaczenia, bo sposób przyrządzenia jest taki sam.


Potrzebujemy
- Kilogram grzybów.
- Średnia cebula.
- Natka pietruszki.
- Śmietana.
- Sól, pieprz, wegeta, łyżka masła lub oliwy.

Jak zrobić
Cebulę należy pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni na maśle lub oliwie. W międzyczasie przebieramy grzyby i kroimy je w kostkę (pamiętajmy, że grzyby się skurczą podczas smażenia). Kiedy cebulka się już zrumieni, to dorzucamy do niej grzyby, a także dolewamy pół szklanki wody. Całość przykrywamy i gotujemy pół godziny często mieszając i ewentualnie uzupełniając braki wody.

Po około 30 minutach odkrywamy patelnię i pozwalamy wodzie spokojnie odparować. Gdy już na patelni pozostanie niewielka ilość wody, to do sosu dorzucamy posiekaną natkę pietruszki, dosalamy i dodajemy pieprz i wegetę.

Na sam koniec całość zabielamy śmietaną, gdyby sos był za rzadki to zawsze możemy zmieszać trochę śmietany z mąką i w ten sposób go zagęścić.

Sos możemy jeść z ziemniakami lub z chlebem, jest to zależne od naszego indywidualnego gustu.

Temat obejrzany 125357 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


KOMENTARZE tego tematu:      [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyPrzepis na pyszny sos grzybowy    
Edytowany: 2012-11-30 12:44:26
Przepis jest b.dobry, ale ja nie zalewam grzybów wodą. Grzyby powinny smażyć sie w sosie własnym aż do odparowania.
Spróbujcie tak zrobić a zauważycie różnice. Smacznego!
Autor: Gość    
    [ edytuj powyższy komentarz ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl