Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić mieszaną sałatkę gyros?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić roladki z serem i ogórkiem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak przyrządzić cukinię nadziewaną mięsem?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zrazy wołowe?
Dodany: 2008-01-13 18:14:12

Potrzebne składniki:
- ok. ½ kg wołowiny bez kości,
- 100g wędzonej słoniny lub wędzonego boczku,
- 2 kiszone ogórki,
- 2 cebule,
- 2-3 łyżki mąki,
- 2-3 łyżki musztardy,
- 2-3 łyżki oleju,
- 3 szklanki bulionu warzywnego,
- 3 kromki chleba razowego,
- pieprz, sól, vegeta.

Wykonanie.
Wołowinę pokroić na grube plastry i rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Słoninę lub boczek, ogórki i cebulę pokroić w słupki. Następnie mięso smarować po jednej ze stron musztardą i na tej musztardzie układać: 2 słupki ogórka, 2 słupki cebuli i 2 słupki słoniny lub boczku. Każdy plaster wraz z nadzieniem ciasno zwinąć i związać nitką lub przekłuć wykałaczką. Tak przygotowane zrazy oprószyć mąką i zrumienić na patelni. Po czym przełożyć do garnka, podlać tłuszczem ze smażenia i zalać gorącym bulionem warzywnym. Całość zagęścić cząstkami chleba razowego i posypać pieprzem oraz vegetą. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami i surówką.

Temat obejrzany 14083 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


KOMENTARZE tego tematu:      [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyjak zrobic zrazy wolowe?    
Edytowany: 2012-11-30 12:40:19
Zrobilam zrazy z tego przepisu-sa zajebiscie smaczne od siebie posypalam jeszcze troszke kminkiem mielonym.

Pychotka mowie wam.

dziekuje -pozdrawiam
Autor: Gość    
    [ edytuj powyższy komentarz ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl