Powrót na stronę wejściową - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić wątróbkę z kurkami w winie?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić roladki z serem i ogórkiem?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kotlety mielone z pieczarkami?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić roladki ze szpinakiem i serem feta?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić panierowane kotlety z kurczaka?
[ Dodaj nowy temat do tego działu ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić wątróbkę z kurkami w winie?
Dodany: 2013-02-11 08:11:13
 Jak zrobić wątróbkę z kurkami w winie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić wątróbkę z kurkami w winie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Sporo jest ludzi, którzy twierdzą, że nie lubią wątróbki, choć, tak naprawdę, połowa z nich nigdy jej nie jadła. Odrzuca ich już sam fakt spożywania takiego organu, a także wygląd surowej wątroby. Takie podejście może zmienić jedynie poniższa potrawa. Składniki: - 0,5kg wątróbek drobiowych - 2 garści kurek (w sezonie zimowym można użyć pieczarek) - ¾ szklanki wina półwytrawnego - duża cebula - sól, pieprz, tymianek - olej do smażenia Przepis: Wątróbki oczyszczamy z włókienek, płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy na małe kawałki.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić roladki z serem i ogórkiem?
Dodany: 2012-06-20 08:24:42
 Jak zrobić roladki z serem i ogórkiem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić roladki z serem i ogórkiem? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Składniki: - schab lub piersi kury - ogórki korniszony - żółty ser w plasterkach - musztarda - 2 jajka - bułka tarta - delikat do mięs lub inne przyprawy - olej do smażenia - wykałaczki Jak zrobić Mięso oporządzamy i dzielimy na porcje jak na zwykłe kotlety schabowe. Nie powinny one być ani za grube ani za małe, gdyż później trudno będzie nam je zawinąć. Ogórki i ser kroimy w paski nie dłuższe niż średnica kotleta i na tyle grube żeby dały się zawinąć w mięso i nie wylatywały. Każdego kotleta smarujemy z jednej strony musztardą i na tę samą stronę kładziemy kawałek sera i ogórka.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kotlety mielone z pieczarkami?
Dodany: 2011-11-13 10:59:34
 Jak zrobić kotlety mielone z pieczarkami? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić kotlety mielone z pieczarkami? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Składniki (na około 20 kotletów średniej wielkości) - 1kg mięsa mielonego (najlepiej mieszane wieprzowo-wołowe) - 5 dużych pieczarek - 1 średnia cebula - 3 jajka "L" - 100g tartej bułki - pół łyżeczki pieprzu - dwie łyżeczki soli (zamiennie delikat do mięs) - olej do smażenia - według uznania koperek, natka pietruszki, szczypiorek (zamiast cebuli) inne przyprawy, maggi, czosnek. Co kto lubi :) Kotlety Sposób przyrządzenia kotletów jest bardzo prosty i każdy sobie z tym poradzi. Na początek kroimy cebulkę i pieczarki w drobną kostkę. Jeśli chcemy iść na łatwiznę to możemy zmielić grzyby razem z mięsem.
Autor: Gość    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić roladki ze szpinakiem i serem feta?
Dodany: 2009-04-19 22:28:07
 Jak zrobić roladki ze szpinakiem i serem feta? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić roladki ze szpinakiem i serem feta? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Roladki takie robimy z mięsa drobiowego, a konkretnie z filetów z kury. Można też spróbować opcji z mięsem schabowych, mi jednak bardzo smakują roladki z kurczaka i dlatego zawsze robię je z filetów z kurczaka. Co będzie potrzebne: • 2 pojedyncze piersi z kurczaka (porcja dla 2 osób) • Szpinak – ja zawsze daję taki rozdrobniony, mrożony w kulkach, 3-4 kulki w zupełności wystarczą • Mały kawałek sera feta – ja na każdy filet daję po 2-3 kawałki sera feta w kostkach 1cm na 1cm • 1-2 ząbki czosnku • Łyżka masła • Przyprawy: pieprz, papryka, warzywko lub vegeta, przyprawa do kurczaka • Rękaw do pieczenia • Wykałaczki lub nitka do związania Jak je zrobić? Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy drobno pokrojony czosnek i trochę warzywka do smaku, podsmażamy jakieś 5 minut. W międzyczasie, kiedy szpinak stygnie, myjemy i rozbijamy filety tłuczkiem tak jak na kotlety, trzeba przy tym uważać, bo mięso takie łatwo się rwie przy traktowaniu go tłuczkiem.
Temat założony przez: olga    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić panierowane kotlety z kurczaka?
Dodany: 2009-03-12 06:46:48  w temacie - 1 komentarzy
 Jak zrobić panierowane kotlety z kurczaka? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić panierowane kotlety z kurczaka? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Panierowane kotlety z kurczaka robi się podobnie jak tradycyjne kotlety schabowe. Potrzebne składniki (porcja na 2 osoby): - 2 pojedyncze filety z kurczaka, - 1 jajko, - bułka tarta (tyle, aby dokładnie pokryć całe rozbite filety), - olej do smażenia, - przyprawy: sól, pieprz, vegeta, przyprawa do kurczaka, ostra papryka, majeranek. Robimy kotlety. Mięso dokładnie myjemy i rozbijamy tłuczkiem na płaskie kotlety.
Temat założony przez: olga    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić karkówkę duszoną z cebulką?
Dodany: 2009-02-25 14:39:56  w temacie - 4 komentarzy
 Jak zrobić karkówkę duszoną z cebulką? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić karkówkę duszoną z cebulką? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Potrzebne składniki (na 4 osoby): - spory kawał karkówki, taki żeby wyszły z niego co najmniej 4 kotlety o grubości ok. 1,5cm, - 3-4 duże cebule, - 4 ząbki czosnku, - 2 łyżki masła, - 2 łyżki oleju, - ½ szklanki wody, - 2 liście laurowe - 2 ziarenka ziela angielskiego, - pieprz, przyprawa do mięs (np. delikat), ostra papryka, vegeta, majeranek, suszona natka pietruszki. Przyrządzenie karkówki.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić kopytka?
Dodany: 2008-09-22 11:50:18
 Jak zrobić kopytka? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić kopytka? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Składniki: - Ziemniaki (około kilograma) - Mąka pszenna - 2 jajka - Oliwa - Sól Sposób przyrządzenia: Zaczynamy od ugotowania (obranych) ziemniaków w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki nie będą już surowe musimy je rozgnieść. Najlepiej tłuczkiem, choć możemy je także zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub zgnieść ręką. Ważne, aby były ciepłe, bo zimne ciężej przerobić na papkę, a co za tym idzie, będziemy mieli więcej grudek twardych ziemniaków w kopytkach.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić bigos?
Dodany: 2008-06-19 19:49:27  w temacie - 25 komentarzy
 Jak zrobić bigos? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić bigos? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Potrawa czasochłonna, ale genialna w swojej prostocie. Już Adam Mickiewicz doceniał walory bigosu pisząc w „Panu Tadeuszu”: „W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną. ” Przepisów na bigos jest wiele i na słodko i na pikantnie. To wersja bardziej pikantna.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić udka pieczone w rękawie?
Dodany: 2008-05-01 19:51:32
 Jak zrobić udka pieczone w rękawie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić udka pieczone w rękawie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Rękaw do pieczenia jest bardzo wygodny – nie trzeba doglądać mięsa czy ryby i podlewać co chwilę tłuszczem, bo piecze się równomiernie. Upieczone mięso jest rumiane, kruche i bardzo soczyste. Zamknięte w takim foliowym piekarniku z przyprawami wychodzi wyjątkowo aromatyczne. Rękawy do pieczenia dostępne są niemal w każdym markecie czy sklepie spożywczym.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić pierogi ruskie?
Dodany: 2008-04-20 20:25:30
 Jak zrobić pierogi ruskie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić pierogi ruskie? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Potrzebne składniki: Na farsz. - 1 kg ziemniaków, - ½ kg chudego twarogu, - 1 duża cebula, - sól, pieprz, - 2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli. Na ciasto. - ½ kg mąki, - 1 jajko, - ok.
Temat założony przez: maria    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić sos grzybowy?
Dodany: 2008-03-16 22:05:24  w temacie - 1 komentarzy
 Jak zrobić sos grzybowy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić sos grzybowy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Sos grzybowy najsmaczniejszy jest zrobiony ze świeżych grzybów. Jedni wolą sos borowikowy, inni z grzybów mieszanych, mi osobiście najbardziej smakuje z opieniek. Nie ma to znaczenia, bo sposób przyrządzenia jest taki sam. Potrzebujemy - Kilogram grzybów.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić żeberka duszone w winie i cebuli?
Dodany: 2008-01-20 23:30:10  w temacie - 1 komentarzy
Danie, które zaskakuje swoim smakiem i łatwością przygotowania. Dobre na rodzinny obiad, a także kolację we dwoje. Dobre zimą i dobre latem. Po prostu dobre i tyle.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zrazy wołowe?
Dodany: 2008-01-13 18:14:12  w temacie - 1 komentarzy
Potrzebne składniki: - ok. ½ kg wołowiny bez kości, - 100g wędzonej słoniny lub wędzonego boczku, - 2 kiszone ogórki, - 2 cebule, - 2-3 łyżki mąki, - 2-3 łyżki musztardy, - 2-3 łyżki oleju, - 3 szklanki bulionu warzywnego, - 3 kromki chleba razowego, - pieprz, sól, vegeta. Wykonanie. Wołowinę pokroić na grube plastry i rozbić tłuczkiem.
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić klopsy?
Dodany: 2008-01-05 00:22:15
 Jak zrobić klopsy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak zrobić klopsy? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Przepis na klopsiki dla 4 osób. Składniki: - 3 pojedyncze filety z kurczaka - Natka pietruszki - Koperek - Bułka tarta - Trochę mąki - Jajko - Kostka rosołowa - Sól, pieprz, wegeta Przyrządzenie Mięso z kurczaka mielimy na średnim sitku. Dodajemy do niego poszatkowaną natkę pietruszki, przyprawy, jajko i bułkę tartą (około pół szklanki). Mieszamy, aby połączyć ze sobą składniki.
[ Dodaj nowy temat do tego działu ]     
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl