Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- Zupy
\- Dania główne
\- Regionalne
\- Inne
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyBulion warzywny
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zupę cebulową?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zupę pieczarkową?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić ogórkowy chłodnik?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak zrobić zupę z pokrzywy?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyBulion warzywny
Dodany: 2018-12-13 17:31:52

Potrzebne składniki:
-3 marchewki
-4 pietruszki
-1 seler
-1 seler
- 1 seler naciowy
- 1 por
- 2 łyżki masła
- 4 liście laurowe
- 1 łyżeczka ziela angielskiego
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach
- 3 goździki
- 6 gałązek świeżego tymianku
- 3 gałązki pietruszki
- 3 gałązki koperku
- 6 ząbków czosnku
- 4l wody
- 2 cebule
- sól do smaku
Przygotowanie:
1.Pokrój warzywa.
2.W garnku rozpóść masło, po czym wsyp do niego wszystkie przyprawy.
3.Gdy poczujesz zapach rozgrzanych przypraw dodaj warzywa.
4.Smaż, mieszając tak długo, aż warzywa zrumienią się z każdej strony.
5.Dodaj gałązki świeżych ziół i czosnek. Smaż jeszcze przez 2 minuty.
6.Zalej całość wodą. Zagotuj.
7.Po zagotowaniu zmniejsz ogień do minimum.
8.Możesz przekroić nieobraną cebuke na pół i opalić dla smaku. Następnie dorzuć je do garnka.
9.Gotuj przez 2 godziny.
10.Dokładnie przecedź przez sito lub gazę.
11.Zagotuj ponownie i dopraw solą.
Gotowe!! Życzę smacznego :)

Temat założony przez: Klaudia :)    
Temat obejrzany 222 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl