Powrót na stronę wejściowš - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZałóż kontoporady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyZaloguj się
STRONA GŁÓWNA  |  AKTUALNOŚCI  |  MAPA KATEGORII  |  SZUKAJ  |  REGULAMIN  |  FAQ  |  JAK TO DZIAŁA  |  RANKING  |  KONTAKT  |
Serwis korzysta z plików cookies. Więcej informacji w Polityka plików cookies
PRZEGLĄDAJ DZIAŁY INSTRUKCJI:
DOM I OGRÓD
MOTORYZACJA
TECHNIKA
INTERNET I KOMPUTERY
SZKOŁA
KULINARIA
\- NAPOJE
\- Na ciepło
\- Na zimno
\- Inne
\- TRUNKI
\- NA SŁODKO
\- KUCHNIA POLSKA
\- KUCHNIE ŚWIATA
\- NA SPECJALNE OKAZJE
\- SZYBKIE / TANIE
\- DIETA
\- INNE
ONA I ON
HOBBY
CIEKAWOSTKI
PODOBNE INSTRUKCJE I WĄTKI:
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak domowymi sposobami usunąć kamień z pralki?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak przygotować pojemniki na różne produkty?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak pozyskać sok brzozowy?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak oszczędzać wodę?
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak pomóc, gdy pod kimś zarwie się lód?
    
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyJak przechowywać wodę?
Dodany: 2008-01-13 18:17:40

 Jak przechowywać wodę? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy Jak przechowywać wodę? - porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
Aby zachować właściwości wody należy ją przechowywać w chłodnym, zamkniętym i zaciemnionym miejscu. Zazwyczaj na opakowaniu wody są umieszczone wskazówki producenta, jak ją przechowywać.

Zdecydowanie wody mineralne winniśmy trzymać w miejscu chłodnym, tzn. takim gdzie temperatura waha się od 2 do 12 stopni C. Do takiego schowka nie może docierać światło słoneczne.

Okres, w jakim powinniśmy przechowywać wodę, aby nie straciła swych wartości i była zdatna do spożycia to zazwyczaj 12 miesięcy w przypadku wód gazowanych i 3 miesiące w przypadku wód niegazowanych.

Należy tez pamiętać, że woda w plastikowych butelkach ma zazwyczaj krótszy termin przydatności niż woda w szklanych butelkach.

Napoczętą butelkę wody najlepiej wypić jeszcze tego samego dnia, po każdym użyciu dokładnie zakręcić i odstawić do lodówki. Nie należy pić wody wprost z butelki, by nie zakażać jej zawartości bakteriami, chyba, że jest to resztka na dnie butelki.

Temat obejrzany 9912 razy   
  [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]   [ porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy drukuj temat ]     


Podoba Ci się? Kliknij: 


KOMENTARZE tego tematu:      [ Dodaj nowy komentarz do tego tematu ]
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisyEnergetyzator do wody    
Edytowany: 2008-07-07 10:01:10
Od roku używam podkładki energetyzującej EHO Żywa Woda. Wszelkie napoje, produkty mleczne, tak zmieniają smak i konsystencję, że teraz już wszystko przed spożyciem przechodzi przez EHO. Woda staje się słodsza, bardziej miękka. Mleko, śmietana, czy masło podobnie - mają aksamitną konsystencję, ładniej pachną.
Wiadomo, jaką drogę przechodzą produkty, zanim dotrą na nasze stoły - dlatego ważne jest, żeby w jakiś sposób przywrócić im biowitalność.

Udaje mi się to z czasem zaskakującymi efektami - na EHO zakiełkował mi korzeń imbiru, a kapusta pekińska wypuściła młode liście.
Życie w domu:)
Komentarz założony przez: Joana    
      
porady, metody, instrukcje, sposoby, jak zrobić, solucje, przepisy
KONTAKT  |  MAPA KATEGORII  |  REGULAMIN  |  JAK TO DZIAŁA  |  POLITYKA PRYWATNOŚCI  |  POLITYKA COOKIES  |  RANKING  |
© Jak-To-Zrobic.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
Wykonanie, Hosting, Obsługa:
Wielkopolski Portal Internetowy CyberWielkopolska
www.wielkopolska.com.pl