LOSOWO WYBRANE TEMATY ze wszystkich działów: |
 | Jak zrobić wirusa? |
|
przeczytany 20338 razy |
|
Wstęp
Poniżej opis, może nie tyle wirusa co sztuczki (działa na pewno pod Windows XP), dzięki której będziemy mogli zrobić komuś niezły kawał.
Prawie wirus;)
Zaczynamy od zrobienia skrótu na pulpicie – zdjęcie 1 (na zdjęciu widać jak umilamy sobie czas gdy nam się nudzi). System zapyta nas o lokalizację elementu. |
 | czytaj całość |
|
 | Jak zrobić rybę po grecku? |
|
przeczytany 3572 razy |
|
Lista zakupów
- kilogram filetów rybnych (najlepszy jest dorsz)
- 5 dużych marchewek
- 2 średnie pietruszki
- kawałek selera
- jeden por
- duża cebula
- koncentrat pomidorowy lub puszka pomidorów bez skóry
- 6 ziaren angielskich
- 2 liście laurowe
- delikat do mięsa, pieprz, sól
Przepis
Rybę kroimy na kawałki i posypujemy z każdej strony delikatem do mięs. Nie ma tu błędu - delikat do mięs daje lepszy smak niż delikat do ryby. Następnie ją podsmażamy. |
 | czytaj całość |
|
 | Jak przechowywać zioła i przyprawy? |
|
przeczytany 3028 razy |
|
O zdrowotnych i smakowych właściwościach różnych ziół chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Oczywiście najlepsze są te świeże, dopiero co zerwane, jednak nie zawsze łatwo można je zdobyć - szczególnie w zimie. Wtedy to najlepiej posiłkować się suszonkami. |
 | czytaj całość |
|
 | Jak zaoszczędzić na prądzie? |
|
przeczytany 3739 razy |
|
Wielu z nas stara się żyć oszczędnie. Próbujemy ograniczyć zużycie wody, prądu i gazu, mając nadzieję na nieco mniejsze rachunki do zapłacenia. Jednak czy znamy wszystkie sztuczki, które nam w tym pomogą? Zapewne nie. |
 | czytaj całość |
|
 | Jak zrobić solankę? |
|
przeczytany 5369 razy |
|
Solanka to popularna w Rosji i na Ukrainie zupa. Może występować w wersji mięsnej, rybnej lub grzybowej. My dziś zrobimy tą pierwszą, bo wiadomo, że co mięsne, to bardziej treściwe. |
 | czytaj całość |
|